Livechat

När man spelar bingo live, vilket man kan göra på många olika sätt och vis, så är upplevelsen fylld av spänning och nöje. Spelar man på nätet är det dessutom mer än bara själva bingospelet som är live. Nästan alla bingosajter erbjuder numera livechat, vilket kort sagt är ett chattrum där man har kontakt med de andra spelarna. Tanken från början med livechat var att man skulle försöka hitta en ersättare till det sociala med att spela bingo i bingohall, vilket var betydligt vanligare förr. Men i takt med att bingosajterna på nätet vuxit och utvecklats har bingosajternas chattrum faktiskt också blivit något helt unikt – inte bara jämfört med bingohallar utan även med andra chattrum. Vad beror detta på kan man fråga sig?

Först och främst är bingo ett spel där man spelar med andra spelare, men inte mot dem, vilket betyder att det inte finns någon fientlighet. Spelet har med andra ord nästan god stämning inbyggt, vilket gör hela upplevelsen roligare. Detta återspeglas också i chattrummen på bingosajterna där man gratulerar vinnarna, hejar på och motiverar varandra och pratar om allt mellan himmel och jord. I dessa tider när stämningen på nätet i allmänhet ofta är väl hätsk och aggressiv är det inte bara avkopplande utan stimulerande. Det hör förstås till det ovanliga, men en och annan har faktiskt träffat sin livspartner i just dessa chattrum, förenade av intressen och därefter tagit vidare kontakten.

Men det är inte bara på den punkten som chattrummen är speciella. Det anordnas dessutom ett flertal tävlingar i dessa när de är i anslutning till bingospelen. Tanken med det är att hålla tempot uppe, men också att ge alla fler möjligheter att bli vinnare. Dessa ”chattspel”, eller ”minispel” som de också kallas, är oftast ordbaserade, som frågesport eller Hänga Gubbe, och har små eller inga konkreta vinster. Tvärtom handlar det bara om att spela för nöjets skull, och deltagande är förstås frivilligt, men prova för all del – du har inget att förlora och en massa roliga spel att vinna!