Live bilbingo

Bilbingo är en typ av bingo som man spelar under sommarhalvåret i Sverige på olika parkeringsplatser runt om i landet. Själva namnet bilbingo kommer alltså ifrån var man spelar, på en parkeringsplats, det säger inget om själva bingovarianten. Man spelar från sin bil och tutar när man får bingo helt enkelt.

Den här typen av bingo kallas även ibland för Drive-inbingo och har de senaste åren blivit ett stort folkligt nöje. Här kan du hitta alla slags besökare, allt från tjej-gänget till pensionärer och barnfamiljen. Att bilbingo har blivit så populärt beror bland annat på spänningen i spelet, att det är något man gör tillsammans och möjligheten till att hjälpa den lokala idrottsföreningen på traven. Dessutom är det inte speciellt dyrt, för mellan 100 och 200 kronor har du möjligheten att vinna upp till femtontusen kronor och får en helkväll på köpet.

Bilbingo finns i nästan hela Sverige och spelas under sommarhalvåret. Är det vackert och varmt väder kan man se folk sittandes utanför sina bilar med fika och bingobrickor. Spelet är egentligen klassisk bingo, enda skillnaden är att numren ropas ut i högtalare över ängen eller parkeringen där det anordnas. Sedan kan tempot vara ganska högt så det gäller att verkligen hänga med, är du nybörjare bör du inte spela fler än en bricka i varje spel. Får du bingo gäller det att så snabbt som möjligt tuta två gånger med biltutan. Vissa av reglerna kan variera från ställe till ställe men det brukar se likadant ut i grunden.

Vinner du på bilbingo får du ut din vinst i kontanter, det kan bli så mycket som upp till femtontusen kronor. Inkomsterna som bilbingon inbringar brukar stå för en stor del av den lokala idrottsföreningens inkomst så spelar du gör du en god gärning.